top of page

Kracht en kwetsbaarheid verbonden

Afgelopen week heeft een groep moedige mannen een stap gezet in het verbinden van hun kracht en kwetsbaarheid in de workshop ‘Man to be’. De échte ervaarbare mannenkracht.


Het spannende gebied waarop we als mannen ooit boodschappen van verbod of gebod hebben ontvangen. Veelal niet expliciet, maar vaak tussen de regels opgepikt, voorgeleefd door ouderfiguren, in hoe mannen moeten zijn. Deze ingeslikte aannames en aanpassingen worden een keurslijf voor hoe we ons moeten gedragen om erbij te horen, geleerd op hele jonge leeftijd. Deze programmeringen zorgen voor de routekaart om de erkenning van buitenaf te waarborgen. Steeds opnieuw zoeken we buiten wat we binnen zo missen. En steeds opnieuw lopen we een vicieuze cirkel en herhalen we wat we deden en krijgen we wat we kregen.


In deze workshop komen mannen in contact met het besef dat ze hun autoriteit weg hebben gegeven. Ooit kon het niet anders omdat we klein waren en ons moesten schikken. Nu in het gewaarworden van deze gesloten loop openen zich nieuwe mogelijkheden. Je hoeft het oude paadje niet meer te lopen, je krijgt een keuze. Het gaan van dat nieuwe pad dat jou dient is het pad van de held. Enerzijds omdat je niet weet wat de volgende stap is en het vertrouwen en overgave vraagt. Anderzijds worden je afweermechanismen extra actief als je niet meer doet wat je ooit bestaansrecht gaf. Gevoelens van onrust vormen de feedback van je lijf, maar openen hoe het kind in jou zich ooit voelde. Tegelijkertijd kom je op een tweesprong. Doe je wat je deed om dit gevoel te onderdrukken of breng je jouw aandacht naar jezelf, naar datgene wat erkenning wil van jou. Steeds opnieuw een nieuwe kans om los te komen van de verslaving om erkenning te krijgen van iemand buiten jou. Steeds opnieuw de kans om de liefde en loyaliteit die je hebt naar anderen nu in te zetten naar jezelf.


‘Man to be’ bij Heart Based Leadership gaat over mindfullness én heartfullness. Over authentiek leiderschap. Over verbinden van hoofd én hart. Over compassie naar jezelf als voorwaarde in compassie naar de ander. Over moed (courage, coeur (fr) voor hart), goed genoeg te zijn om je zelf te laten zien in waar je voor staat. Over opnieuw verbinden met wie je bent in plaats van wie je zou moeten zijn.


Wil jij die autonomie in jezelf bekrachtigen? 8, 9, 10 april en 27, 28, 29 mei 2020 zijn de volgende workshops ‘Man to be’ gepland. Je bent van harte welkom.

https://www.heartbasedleadership.nl/man-to-be of bel 06-25023819 voor meer informatie en mogelijkheden.


Ik verwijs je graag naar een interessant artikel dat gaat over de winst van kwetsbaarheid op de werkvloer. https://www.mt.nl/leiderschap/waarom-kwetsbaarheid-voor-managers-veel-oplevert-maar-niet-gemakkelijk-is/583155

148 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Wil je graag op de hoogte blijven?

Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter, en ontvang onze blog updates.

Hartelijk dank voor je aanmelding!

bottom of page