top of page

De sleutel tot inspirerend leiderschap

Deze tweedaagse workshop gaat niet over vaardigheden en kennis, maar vooral over jouw identiteit en een dieper weten. Plek en ruimte innemen wordt een sterk anker in jouw mannenkracht.


Hoe vaak ben jij bij je ZELF?


Wat maakt nou waneer je in contact bent met jezelf of niet? Die vraag is leidraad in mijn persoonlijke ontdekkingstocht en staat centraal in het trainen en coachen van mensen, als professional. Ik bestudeerde en leerde dit fenomeen in verschillende stromingen. Ze wijzen naar het zelfde, steeds vanuit een ander perspectief.


Bij Systemisch Werk gaat het over plek innemen. De haptonomie noemt het presentie, aanwezig in jezelf. NLP streeft naar alignment en de Transaktionele Analyse duidt het als Physis wat oorsprong betekent. Eckhart Tolle spreekt over ‘The present moment’ of wel het hier & nu.


Ik vat het samen als wakker zijn, gewaar zijn van datgene wat jou weghoudt om jezelf te zijn. Of dat je dat nu bindingen, verstrikkingen of aanpassing noemt, ze hebben een functie gehad. Je hebt er kwaliteiten uit ontwikkeld en ze kunnen een belemmering vormen om helemaal jezelf te zijn. We zijn in staat om contact te maken met ons ‘zelf’, voorbij aangeleerde patronen.


Wanneer we dat kunnen ervaren, zijn we in onze natuurlijke staat. We zijn aangesloten op het ‘bronveld’, waar alles ‘is’ en het van zelf gaat in een ‘flow’. Dan hoeft niemand te vertellen wat je moet doen, dat weet je zelf. Het versterkt en bekrachtigt jouw identiteit en zelfvertrouwen.


In werken met roofvogels viel voor mij veel op z'n plek en kwamen eerdere inzichten samen. De vogels geven je met hun lichaamstaal haarfijn feedback op: of je bij jezelf bent, je eigen ruimte bewoont en of je jouw plek inneemt. Hoe groter het verschil tussen wie je bent en wat je doet, hoe meer spanning en weerstand er ontstaat tussen jou en de ander. De vogels zijn meester in het jou laten ervaren van dat verschil. Ze spiegelen de staat waarin je bent. Ze leren je afstemmen op je natuurlijke staat en waar dat gevoel van ‘zelf’ zit in lijf. Dat is wat je in deze workshop gaat ervaren.


Als je leert afstemmen op je natuurlijke staat word je congruenter. Je handelt in overeenstemming met wie je bent en niet meer vanuit een aanpassing. Dat maakt een groot verschil. Je neemt de regie over je eigen leven. Je geeft hiermee, in de ontmoeting met de ander, een krachtige en een ontspannen uitnodiging ook zichzelf te zijn. Dé sleutel voor inspirerend leiderschap.In samenwerking met Rebird

Data volgende Birdman: 19 en 20 april 2024

Locatie: de Schaapskooi in Soest

Beide dagen van 10.00 - 17.00 uur

€ 995 inclusief BTW, koffie, thee en lunch
835 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Wil je graag op de hoogte blijven?

Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter, en ontvang onze blog updates.

Hartelijk dank voor je aanmelding!

bottom of page