top of page

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt!"Gaf één van de deelnemers terug, twee dagen na de workshop Birdman op 10 en 11 juni 2022. “Zó bewust geworden van mijn eigen energie én mijn lijf in het NU, alsof er een nieuwe wereld is opengegaan. Behoorlijk wat gedaan aan zelfontwikkeling, maar op deze laag had ik mijzelf nog niet ontmoet". Gewaar van eigen bron en ook in één ogenblik bewust. Bewust van aangeleerde mechanismen om daar niet te zijn.


Mijn motivatie

Deze ontdekkingen van mannen raken mij steeds weer en spiegelen voortdurend mijn eigen weg naar heelheid. Dat is waar ik het voor doe! Het ontroert me om iedere man zo bij zichzelf te zien komen. Een wederkerige voeding voor beiden. Ik ben zo dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen.


Simpel en ingewikkeld

De legendarische woorden van Cruijff: “Je gaat het zien als je het doorhebt” zijn hier volledig van toepassing. Zo eenvoudig en moeilijk tegelijk.


De ervaring als bron

De ervaring laat zich lastig in woorden vatten. Woorden verwijzen ernaar maar is het niet. Net zomin als de vinger die naar de maan wijst, niet de maan is.


Wat gebeurt er eigenlijk?

In het onbewuste oordeel over onszelf of naar de ander, worden gedachten of emoties een gijzeling. Afgesneden van lichaamsbewustzijn, waar we doorgaans niet zo bewust van zijn. Afgesneden van de bron waar alles samenvalt en één is. Alsof we buiten zoeken naar wat we binnen zijn kwijtgeraakt.


Historisch perspectief

Factoren als opvoeding, omgeving en conditioneringen bepalen in sterke mate dat we uit het ‘lood’ raken. De behoefte om OK te zijn in andermans ogen en erbij horen is van de menselijke maat. Het waren ooit noodzakelijke afhankelijkheden die dienden om te overleven als kind. De spontaniteit raakt ingewikkeld.


Verlangen

Als volwassene krijgen we last van deze instinctieve patronen en vormen ze een obstakel om onze eigen ruimte te bewonen. Ze leiden ons af in het doen wat we eigenlijk willen en verlangen: in verbinding zijn met onszelf en de ander.


Terugkeer

Metaforisch gezien raken we uit ons midden. We versmelten horizontaal met de ander, de wereld en ons eigen oordeel. De terugkeer naar het midden zit ‘m in de verticale verbinding tussen hemel en aarde. Het middelpunt waar mens-zijn en ziel samenkomt. Waar het zintuiglijk waarneembare en het niet-zichtbare-aanwezige, elkaar ontmoeten. De verticale as is als een ‘alignement’ in jezelf, gegrond en geaard in je lijf.

Jezelf in het middelpunt te zetten krijgt dan ineens een hele andere betekenis.


Waarom nu?

Je bent het niet kwijt. Het is er nog steeds én in een ‘split second’ toegankelijk. Steeds opnieuw een nieuwe kans om de verbinding met jezelf te herstellen. Zijn met wie jij werkelijk bent, met zon én schaduwkant. Leven in vrijheid. Dat is wat roofvogels je kunnen brengen. Een onmisbare tool voor je verdere leven!


Wil je dit ook meemaken? Je bent van harte welkom!


De volgende Birdman is 22 en 23 september 2023.
435 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

BIRDMAN

Wil je graag op de hoogte blijven?

Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter, en ontvang onze blog updates.

Hartelijk dank voor je aanmelding!

bottom of page