top of page

Er ligt iets schitterends te wachten in het duister. Op te halen in 'Man to be Advanced'Deze allereerste foto van een ‘black hole horizon’ leent zich als metafoor voor de menselijke geest. De psychische zwaartekracht die alles bij elkaar houdt in een uitdijend bewustzijn.


Het stille midden, het allesomvattende niets, waar alles in verschijnt en verdwijnt. De alsmaar scheppende waarnemer in ons die niet wordt waargenomen. Wij als onbewuste ‘creators’ achter de fysieke en mentale wereld. De ongekende kracht van gedachten. Als je denkt wat je dacht, doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.


Bert Hellinger, de grondlegger van familieopstellingen werkte met het ‘wetend’ veld, daar waar alle informatie is. Dit ‘wetende’ familieveld ligt ingebed in een veel groter en oneindig veld, het Bronveld of Liefdesveld. Een inzicht waar sjamanistische culturen al duizenden jaren weet van hebben.


Je DNA wordt bij de conceptie geprogrammeerd met voorouderlijke dynamieken en bindt je aan je familie. Je wordt geboren in een nest waar alles al is, waar je niets aan kunt doen of aan kunt veranderen. Je treft het aan. Een ongeschreven netwerk van normen, waarden, verwachtingen en overtuigingen waar je je aan moet houden om erbij te horen.

In afhankelijkheid en loyaliteit leer je precies wat je moet doen en/of moet laten om geliefd te worden. Voordat je het weet wordt die aanpassing onbewust de basis in het creëren van je werkelijkheid. Dit wordt na verloop van tijd in je leven een knellend jasje. Dan ontstaat er een verlangen naar zingeving, wie je werkelijk bent en wat je eigenlijk wilt. Dit vraagt om zelfonderzoek.


Deze leerweg naar binnen is er één van loslaten, herinneren en weten i.p.v. de hang naar houvast, kennis en begrijpen. De essentie is er nog, alleen versluierd achter schillen van aanpassing.


Doorgaans kun je met diverse methodieken aan jezelf werken, maar vaak impliceren deze dat je nog niet heel bent. Werken met het Bronveld verschaft je directe toegang tot jouw essentie, daar waar alles nog heel, puur en zuiver is.


Inzicht in je ware zelf geeft je een fundament voor alles wat je tegenkomt in jouw leven. Angst maakt plaats voor vertrouwen. Je hart en intuïtie als kompas.


Wat heeft een ‘black hole’ daarmee te maken? Die staat voor het ‘niet weten’. Het zwarte gat ervaren we als we bang zijn óf als we denken er niet meer uit te komen. Als we in het duister durven zijn zonder houvast, opent zich een bron van zuiver weten. De schittering in het duister.


Wil je iets bijzonders meemaken? De workshop ‘Man to be Advanced’ biedt de directe ervaring van het Bronveld. Met als extra dimensie een indrukwekkende ceremonie met mensen en paarden in het sjamanistisch energetische veld. Paarden staan in permanente verbinding met deze vergeten bron. Ze brengen je ermee in contact en spiegelen de weg van herinnering aan wie je bent, zodat heling kan plaatsvinden. Deze ontmoetingen tussen man en paard hebben mij vaak diep ontroerd.


Interesse? Kijk op de pagina Man to be 'Advanced'

717 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Wil je graag op de hoogte blijven?

Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter, en ontvang onze blog updates.

Hartelijk dank voor je aanmelding!

bottom of page