top of page

Thuis, een ander perspectief


Thuis

Alsof je een plek bereikt.

Om je heen kijkt en weet

dat je thuis bent.

Alsof je dit al kende

voor je het zag. Er geweest was

voor je er zou komen.

Zo thuis

------------------

Kees Spiering


Als je thuiswerken of binnenblijven eens in een ander perspectief plaatst? Deze gelegenheid gebruikt om thuis te komen bij jezelf? Het nodige binnenwerk verricht en je thuis leert voelen bij jezelf? Kortom: vriendschap sluiten met jezelf. Ook met de delen in jou die je niet zo aangenaam vindt.

Een hele uitdaging wanneer angst en vertrouwen elkaar afwisselen. Het ene moment ben je rustig en ontspannen en het andere moment helemaal niet. Je ervaart dan onrust en spanning over hoe je om moet gaan met stressvolle situaties. De ontspanning is fijn, maar het andere confronteert je met delen in jezelf waar je het liefst controle over hebt, maar niet altijd vindt. Je voelt je soms zelfs heel klein en afgesneden van je volwassen vermogens. Je kent je zelf niet terug als je hierin zit. Maar waar is de uitgang???

Toen ik mijn bedrijf startte en het Heart Based Leadership noemde, wist ik dat het antwoord zou liggen in deze naam. Als opdracht aan mezelf en mijn hart als uitgangspunt te nemen om te zijn wie ik ben. Dat is het leiderschap wat ik jou gun en waarin ik veel te bieden heb. Met het verlangen dat we samen de wereld een beetje beter maken.

Het hart weet feilloos wat nodig is, maar wordt overruled door vroeg aangeleerde aanpassing. Het kind in ons splitste af van het aangeboren pure en zuivere. Het kwam achter een beschermende laag van afweer te liggen. Deze afweer varieert van angst, zelfafwijzing, valse hoop en valse macht tot het miskennen van behoeften en gevoelens. Onder druk en in stressvolle situaties in het hier en nu, worden oude afweren actief. We draaien kringetjes zonder de juiste afslag te nemen.

Juist nu moet je ‘binnen’ zijn en investeren. Ruim je oude overtuigingen op in het huis van je leven. Laat los wat je niet meer nodig hebt. Schijn licht in de kamers waar je lang niet of nooit geweest bent. Gooi je ramen open en renoveer de afweer tot nieuwe verbinding. Open de schatkamer van het pure en het zuivere dat er nog steeds is. Het ligt te wachten om te schitteren.

Verbind de kennis van je hoofd met de wijsheid van je hart, wat je naar een dieper weten leidt. Ik wandel graag een eindje met je op om die bron in jezelf te openen.


268 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Wil je graag op de hoogte blijven?

Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter, en ontvang onze blog updates.

Hartelijk dank voor je aanmelding!

bottom of page